2020-11-26 10:52:31• hírek • Bede Emőke

290 km/h-val menekült a londoni rendőrök elől a román motoros – VIDEÓ

A mindössze 19 éves D. Marian az út rossz oldalán száguldva, számos piros lámpán áthajtva próbálta meg lezárni az őt üldöző rendőröket, ám végül mégis csak horogra akadt - adta hírül szerda este a SkyNews.

A londoni rendőrök május 20-án épp egy olyan útszakaszon tartottak közúti ellenőrzést, ahol a megengedett sebesség 20 mph (mérföld/óra), viszont a román fiatalember ennek több mint háromszorosával száguldott el az egyenruhások orra előtt. A motorost azonnal üldözőbe vették, viszont az M1-es autópályán a földi egységek egyszerűen elvesztették szem elől a vakmerő fiút, aki e szakaszon már nem kevesebb mint 180 mph-val, tehát közel 290 km/h-val hasította a levegőt. Hiába rázta azonban le a szirénásokat, a rendőrségi légi szolgálatának helikoptere ezután  is ott volt szorosan a nyomában.


Azt követően, hogy átszáguldott Buckinghamshire megyén, majd átért Bedfordshire területére, a fiatalember ráeszmélt, hogy hamarosan teljesen kiürül a motorbicikli tankja, így a forgalommal szemben, a leállósávot használva hajtott el egy kútig, hogy ismét megtöltse a vasparipát. Pechére a rendőrök ezen a ponton utolérték, és még azelőtt letartóztatták, hogy tankolni tudott volna. A rendőrség később azt is közölte, hogy maga a hamis rendszámmal felszerelt motorkerékpár nem volt lopott, viszont a fiatalembernek sem jogosítványa, sem érvényes biztosítása nem volt a gépre.


A májusi eset azért került most a figyelem középpontjába, mert Mariant hétfőn bíróság elé állították. A motoros a közúti veszélyeztetés, a rendőrségi jelzések figyelmen kívül hagyása, illetve a vezetői engedély és biztosítás nélküli motorozás vádpontjában is bűnösnek vallotta magát, így az ügyben már január 14-én ítéletet hirdethetnek.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: